Saturday, December 15, 2012

Terbeli kasut masa mengendap anak dara

Seharian ni I jadi "Papadom" lagi - untuk kedua kalinya  menemani anak dara I jenjalan dengan x-schoolamatenya.    Tapi sekadar ngendap2 mcm tu je la.... tidak ler mengekor sampai diorang terkaku tak selesa ada makcik tua mengiringi mereka berborak, makan and so on.   Eh!.  Tak koser I..


Sementara menunggu diorang tengok wayang, Qistina dgn I menghabiskan masa window2 shopping.   Penat yg amat!!.   



Oleh kerana penat yg amat... maka kena ada ubat.  Ubatnya ialah nyopping!!!.   Satu alasan yg sangat munasabah!.



Masa mencuba kasut ni.. padahal dlm hati kata "tak berapa selesa sebab saiz agak sempit"...  salesgirl yg sabar tu dah ambikkan 3,4 pasang dah... ada saiz yg lebih besar sikit tapi I still tak nak sebab macam pakai kasut pinjam pulak... longgar dan bila  gerak sikit mcm nak tertanggal dari kaki.   Then I redah je la beli yg agak sempit  di hujung kaki ni (sbb saiz yg tepat utk I mmg  takde)..... dgn harapan bila dah pakai lelama tentu jd longgar.  Yes!.  Ternyata memang benar!.   3,4 langkah memakainya akhirnya baru terasa keselesaanya.


Punca-punca terbeli kasut bermotif  hijau di hujung???.
Sebab hari ni pakai baju hijau.. (selalunya mcm tu la bila beli kasut, gatal nak padankan dgn baju yg dipakai.. sudahnya bila pakai baju warna lain dah tak sesuai ).


Asal pakai baju  hijau ni I bergambar, asal I bergambar pakai baju ni..
Entah la... time pakai baju cantik2.. tak de mood pulak nak bergambar..
Tu la masalahnya tu.


Bergaya2 kengkawan si Ain sejak mula remaja ni (sorry gambar hanya di FB).   Comel2... and dah pandai berhandbag bagai pulak tu... Kalau nak tambah2 lagi koleksi handbag Dik, nanti roger2 Auntie ye..





Sweet kan koleksi Sophie Paris ni?.  RM80 je pun..... 
warna pun warna2 sekarang...  berminat sila jenguk sini.
atau email I... missmirror@ymail.com


.... dan boleh la dipadankan dgn T.Shirt Muslimah ni..

Begitulah ceritanyaa.... thanks sudi baca.

7 comments:

  1. cantik kasut tu, hihi, takpa, shopping kan kewajipan org perempuan..:)

    ReplyDelete
  2. cute je kasut tu...sama padan ngn bajunye....pandai pilih

    ReplyDelete
  3. Dr Sirna & Ena - cantik ke?. Tq.. After round satu shopping mall baru jumpa yg berkenan di hati.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Yer?. Tq... berbaloi la nampaknya I mencerewetkan diri semalam.

      Delete
  5. bergaya sungguh photographer akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu time mood dia ok je Nafisa... time mood tak ok, jgn harap nak pegang camera.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...