Saturday, January 5, 2013

Betul ke status macam tu orang nyampah baca?

Kerana berasa pelik dengan statement seorang rakan di friendlist  yg mendakwa rasa nak muntah dengan status2 gedix para isteri di Facebook (cakap I lap you, you lap me, miss u miss me), maka semalam I buka satu kaji selidik di FB.  Berikut adalah hasil siasatan tersebut melalui FB account utk GANG MASAK2 ..







Oooo macam tu ghopernyaa.  Terima kasih..terima kasih sbb sudi menjawab  soal selidik tu sume ye.  Aku tak pulak sensitif benda2 gitu sbb aku ni bukan jenis yg cepat muntah,  paling2 kalau aku rasa nak muntah sgt.. aku tahankan je, hide je dari newsfeed, nak sampai unfriend tu takde la..

Ada juga kajian lain mengatakan, statement2 berbaur bahagia sedemikian rupa boleh menimbulkan iri hati di kalangan isteri2 yg tidak mengecapi kebahagiaan di samping pasangan mereka di luar sana.  Ya ler.. zmn skrg ni kan bermacam2 jenis perangai suami yg pelik2 yg kita tak sanggup nak dengar.  Pasti sedikit sebanyak tersentuh hatinya melihat orang lain boleh pulak dimanja dek somi mereka... begitulah menurut pendapat mereka. Wallahualam.

APA PULA PENDAPAT ANDA??

Ha oh ya, aku pun ada satu statement yg boleh buat korang muntah.. Korang nak dengar tak?.  Sila tahan sikit ye... sedia?

Tadi waktu aku basuh pinggan kat sinki MIL aku cakap..

"***n.... (ni panggilan aku kat rumah la), sedari balik tadi,  Emak tengok muka ko merah2  kenapa ye?"

"Merah?.  Ok ke tak ok Mak?"  Cuak la aku kan.. kot la beliau nak kata, muka aku hodoh ke apa kan... almaklum tahun ni kan usia aku dah ala2 nak senja kan.  MIL aku kalau nak cakap memang suka straight to the point.. kalau hodoh beliau akan cakap hodoh.

"Merah yg ok la..macam pakai blusher".   Wah!.  Aku pun apa lagi... Pling.. terus teringat, yg hari ni dah genap 2 bulan aku makan kolagen PMC.

Jadi.. korang teruskan la mkn kolagen tu ye adik2... makan sekali dgn vitamin C tau!.  Ala beli je vit C kat mana2 farmasi..  Nanti muka merah2 macam pakai blusher. In shaa Allah.
Ok.   Berminat sila email me at missmirror@ymail.com

**sorry dah buat korang termuntah.... beli tau!


older post :  4 tip mengembalikan perawan

8 comments:

  1. Ok sangatlah tu sam.. Bukan senang nak dgr mak mertua puji...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 jgn la muntah membacanya ye.. ini sekadar satu testimoni... hehe.

      Delete
  2. Setuju juga MM sebab kat FB ni macam macam perangai manusia, walaupun orang tu friend bukan semesti dia suka kat kita,tapi kalau saya pun soal rindu rinduan cintan cintun tak payah tulis dalam status FB, tak sesuai...memang orang boleh meluat, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doktor - nampaknya kita sbg org asia ni mmg kena terima hakikat.. benda2 mcm tu "belum boleh" diterima oleh msykt kita yg azalinya mmg tak romantik..

      Delete
  3. as salam kak sam,..

    urmm,..rasanya kita tak pernah kut buat status camtue kut kat fb,..hehehe

    pernah buat,..post gambar ,.yang mengandungi mesej cintan cintun,...di wall en.suami,..bukan tag,..post terus kat wallnya hehehe,...


    tapi 2,3 kali jee camtue,...dulu2lah,..hehehe,..pastue takda dahh,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Eila..

      Kira romantik jugak Eila ni ye.. hehe..
      Kak Sam kalau kat FB.. rasa2nya tak pernah lg (mungkin sbb hubby pun tak akan dpt baca sbb dia takde akaun FB). Cuma.. kat belog, pernah rasa2nya.. dulu2 la.. tp dlm bentuk gurauan je selalunya, tak de unsur2 gedix pun.. (entah2 ada gak yg nyampah..hahaha).

      Delete
  4. Kakkkk. Fie br je update blog td, sbb rimas tengok isteri2 updated status psl laki diorg. Hari2 update kak. Makan update, keluar update, sembg dgn laki update, tido kt dada laki pun update, pregnant pun update. Adoiii. Lemas la kak. Hari2. Bkn ape, too much of anything pun kdg2 blh jd menyampah. Hubungan peribadi, baik buruk simpan sndiri sdh. Nk expose pun patut2 la kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie - hahaha... ada juga insan serajin itu.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...