Sunday, January 6, 2013

Jika Nak Makan Bubur Di Johor Bahru (6 gambar)


Tak tau la I... kami yg kebulur sgt malam tu ke atau kedai ni yg masak
tersangat sedap.. anak2 makan sampai 2 kali order.  


Berlokasi di Medan Selera Rahmat, Uda..
Tau kan di mana lokasinya Bazaar Ramadhan Uda yg muncul setahun sekali tu?
Ha dekat2 area tu la.


Actually menu yg famous kat sini bubur.
Dulu ada tandoori Chicken tapi sayangnya skrg dah takde lagi..




Ha ini dia buburnya... sorry kurang fotogenik
plak bubur ni ...  almaklum.. di bawah remang-remang cahaya
yg romantik.

Yg ni Shashal punya..
Qistina pula order magee goreng

After menghabiskan bubur  yg didakwa Shshal tersangat sedap..
dia order pulak magee goreng sebab
jelous dgn kesedapan magee yg dimakan oleh si kakak..
Pun habis licin dia makan..
dasyat.. dasyat..





roti yg dimakan bersama sup (eh hilang plak gambar sup yg aku upload tadi?.. takpe abaikan je..
sebab gambar sup pun tak berapa fotogenik.. camera woman kurang 
fokus pada malam itu... sebab lebih teruja nak makan.)



"Mee Bandung Muar" ni  I punya... pun sedap!!
Memang tak sangka pulak
kat JB ada orang  tergamak menjual 
mee bandung yg sedap.... jatuh kesedapan
mee yg aku masak sendiri .. LOL..



accesories untuk bubur..  ni IRP punya




tak padan kurus, after menghabiskan mee bandung muar tadi tu..
order pulak rojak manis...  Sib baik mampu habiskan.

So skrg?.  Siapa yg bersalah?.
Perut yg lapar atau kedai makan  ni yg masak sedap?.

Menurut bancian dari anak2,  mereka  bersepakat mengatakan
"kedai makan ni memang masak sedap"


Korang pernah makan kat sini?


berminat dgn beg2 sophie paris?.  Sila email : missmirror@ymail.com



related post :   Bubur Lambuk Resepi Istana 


6 comments:

  1. reti makan kat taman u jer...paling jauh pun kat dataran van lotun tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Tmn U?. Kat sana mmg byk juga makanan yg sedap2. Time anak dara, mmg I rajin makan area sana, tp langsung tak ingat dah area mana..

      Delete
  2. Huwa...

    Cik Yong nak nanges tgk gambor atas.
    Kalau ada doraemon boleh pinjam sekejap pi joint semeja dgn sam.
    kalau kat kl nak cari bubur nie kat kg baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... Cik Yong suruh Pak Arab2 UAE bukak satu restoran ala Malaysia.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...