Monday, February 18, 2013

Dua Helai Peplum cukup kot.. Sekadar Untuk Hilang Kempunan

Haiii...... assalamualaikum you all...

You all bayangkan la.... baju kurung aku dah la cuma dua helai.... (cehhh konon cam mintak simpati la tu...  baju2 lama ada byk, tapi dah bosan, ada yg dah difaraidkan pada si Ain pun.... maksud aku, yg dua tu je dikira paling terbaru sbb aku ni jenisnya mmg tak suka simpan baju kurung byk2 mcm datin2)... TETIBA.... gosok2 dgn rakusnya tak semena2 terbakar!!!.   Huaaaa...... sob sob sob..


Mujur la ada selai lagi pada tailor blom ambik....   warna lebih kurang mcm kat bawah ni... korean sytle tailor tu kata.. 


tak suka pun aku bersatin2 ni sebenarnya.... tapi bahana nak up to date punya pasal... redah je lahh..    Tak sangka plak satin kembali diminati 2013 ni, 20 taun dulu kengkawan suka gelakkan aku pakai satin siang2 buta.  

Lagi satu, peplum....  in my personal opinion....tak semua orang sesuai pakai peplum (org2 muda mcm you all sesuai la)...  tapi itu ari beli jugak la   2 helai, buat2 hilang kempunan..... :D, beli yg longgar2...  Itu pun puas berposing depan cermin, 10 pusingan ada kot... haha... takut2 ada part2 yg tak manis dipandang.


Tgh tak sabar nak tunggu baju muslimah dari SQA Toi Galery plak ni .... (pix bawah).. baru order.



baru promote dah byk yg sold out.. 
mujur ada lagi selai...






12 comments:

  1. belum terlintas nak ber'peplum' dgn badan yang macam mempelam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafisa - pelam bukan sebarang pelam tu, mempelam ada isi.... bestnya jap lg dpt baby.

      Delete
  2. peplum tu apa?hahaha..serius tak tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dr - baju yg patern ala2 saloma - kembang kat pinggang..

      Delete
  3. betul MM, tak semua seswai berpeplum..tapi skrg ni, dah ada peplum yang lebih muslimah, longgar dan labuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Linda....

      Ternampak juga saya satu blogshop jual peplum yg labuh baru2 ni, sayangnya dah terbeli offline 2 helai plak... dah cukup dah tu sekadar buat ada2. :D

      Delete
  4. Ahak...takkan mengaku udah tak muda lagi? Hehe... Untung ada anak pompuan ye, boleh berkongsi n perturunkan mana baju ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - Sebaik saja kedua2 ayahanda meninggal ni, diri terus tak lg terasa muda la Aisy.

      Delete
  5. hehhe..pnh juga trakus gosok baju ksygn smpai blubang...sedihhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih kan Eleea.... tapi Kak Mirror tak akan buang mcm tu je, nt senang2 nak buat sulaman tampal sbb baju tu sedap pakai.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...