Thursday, February 14, 2013

Secret Admirer?. Korang ada?


Can you have a crush on someone without talking to them?



Aku macam pernah dengar Ustazah cakap dgn aku.. beliau kata kalau sesorang itu memendam perasaan cintanya pada seseorang yg lain hingga dia mati tak bagitau pun kat orang itu, dia akan dapat pahala yg besar... tapi wallahualam la, kot la aku salah dengar...  harap la maafkan.  Rujuk la korang dgn Ustaz2 fofular.

Tapi.. status anak sedaraku Yuna Rosly semalam mengingatkan aku tentang persoalan itu :-



"Cintailah seseorang itu secara diam-diam, seperti kisah cinta suci Saidatina Fatimah r.a dan Saidina Ali k.w, yang akhirnya Allah pertemukan jua. Sesungguhnya mereka yang mencintai secara diam itu sedang berjihad. Berjihad menentang kehendak diri. Menundukkan nafsu hati." -


sekadar gambar hiasan -  tiada kaitan dgn entry...   Ni waktu beli hadiah utk bini Ubai kat Sen Heng, dah janji dgn adik penjual ni nak upload pix dkt blog, asyik terlupa..   You all kalau nak cari present, beli la kat Sen Heng, bagus layanan dia,.. senyum 24 jam adik penjual ni melayan customer.. .hehehe.... tak macam kedai penjual  minuman ber air batu kat BP tu.. nyampah ahkak dgn cashier dia..  berlagak nak mam**s.





Patut la kawan aku si hero malaya yg muka ala2 Ustaz tu memendam cinta setengah mati kat kawan kitorang berpuluh2 taun..  Even skrg dia  dah kawin, asyik lagi dok menanya2 gadis yg pernah dipujanya masa kat sekolah.   Dasyatt..   Sib baik la aku tak habaq kat bini dia.  :D


Ha!!!.  Nak tanya korang ni... ada tak S.A kat orang?.
Dah kawin ni Dik Non.. kena "musnahkan" segala memory dan perasaan yg terpendam kat orang..

Ada org tua berpesan (sesaja beliau ni sampaikan apa yg dia dgr dari ceramah)... kalau rumahtangga mcm takde keamanan je, asyik gelisah, gaduh....mungkin ada yg tak kena dlm jiwa salah  seorang... (masih syok kat orang lain kot), pendek kata "kecurangan" walaupun dilakukan secara diam2, efeknya pada diri pelaku itu sendiri..  Hee seram.










OLDER POST :    Tangani Masalah Sebagai Wanita Yang MATANG



















 . 









12 comments:

  1. perkataan secret admirer ni popular zaman2 saya sekolah menengah, masuk matriks dan U...
    zaman2 sekolah dulu kan, siap ada 'request'(ada persatuan kt sekolah buat..) yang ala2, boleh hantar buah2 epal, atau teddy bear pada orang..time tu sapa ada SA atau boyfren girlfren famous habis laa...asik dpt macam2..hahahaha..

    paling betul...bila kita dah kawen, silalah lupakan saper2 yang minat ker kita, atau yang kita minat tuu...
    jangan jasad ja bersama suami, tapi hati masih ke org lain...tak baik sangat..berdosa kan..wallahualam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linda - mesti Linda byk dpt epal time tu kan?. :D

      Jasad pd suami, hati kat org lain.... huuuuuu bahaya tu.... haha..

      Delete
    2. bukan sebab byk dpt epal, tapi sebab dok nampak kwn2 dok dapat epal..jeles betoi..hahahaha

      Delete
    3. Apa lagi... tumpang ngap je la... kan.... hehe..

      Delete
  2. salam kak mirror ...dulu ada..la dah x ada simpan apa2 dah ..heheh...semua dah kawen...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Intan..

      Memasing dah bahagia kan..

      Delete
  3. secret admirer..?hehe.teringat zmn muda remaja dulu2.syoknya bila dpt tau secret admirer suka kita juga,ahaha.juz memories miz mirror ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronoknyaa.....haha....Sweet memory tu Win.... :)

      Delete
  4. Hihi, senyum je baca entri ni, terkenang kenakalan saya sendiri zaman sekolah dulu. Sekarang takda dah bersecret secret bagai ni.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dr - sesiapa yg pernah bergelar remaja pasti tak dpt lari dari semua itu. :D

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...