Thursday, September 11, 2014

Balik Kampung Singgah Di Kedai Kerepek dan Email Follower

Alamak Dik.... sorry... Kak Mirror belum sihat sepenuhnya, maka itulah banyak email2 follower yg terabai tanpa jawapan.   Kak Mirror post kat sini ye.. mana tau, ada insan2 yg  mulia hatinya sudi membantu menyelesaikan kekusutan jiwa adik.




Sinopsis :  Adik ni dicurangi pasangan, angkara BF  digoda oleh insan gedik.  Bf ingin kembali... tapi dlm masa yg sama mcm tak serious.


Kalau tanya Kak Mirror...  jawapannya...  Kak Mirror memang say good bye Dik.  Tak rela ai dicurangi.  Haha... lagipun pada perkiraan Kak Mirror... tentu adik pun masih muda lagi.   Selagi blom bergelar isteri kepada si dia, adik berhak membuat pilihan dan pilih la yg terbaik, pilih la yg alim2, rajin solat.. satu bonus klu adik dpt jejaka yg tak pernah bercinta langsung.  Cehh haha.....  Ada lagi ke zaman ni?.  Maaf kalau jawapan Kak Mirror kurang memuaskan hati.    Solat isytiharah Dik ye..  itu lebih afdhal.


Moga adik terus tabah dan kuat menghadapi kekecewaan itu.  Percayalah.. pasti Allah sedang merancangkan sesuatu yg lebih baik di masa depan.



Semalam balik kampung.   Singgah makan kat Ayer Hitam.




Kat sebelah restoran Jentayu ada kedai kerepek2 ni.  Sedap2 kerepek kat situ.  Ranggup2 lagi menyelerakan.  Pakkal je Doktor dah pesan jgn makan makanan bergoreng buat sementara waktu,  kalau tak... ??.



"Keropok piring hitam" menjadi pilihan Qistina.  Nostalgic kan keropok ni?.  Terimbau kenangan silam.





Tak sabar nak kembali sihat... nak habiskan semua kerepek2 ni.

8 comments:

  1. as salam MM
    knor sealau pandang keropok piring terbang tu..cantik sgt tgok...tapi tak terbeli2 pun..sbb bila memikiornya sapa yg nak mkn..knor mkn tak terhabis..hias kek pun boleh than cantik tu kan...heheh

    ReplyDelete
  2. get well soon ye..
    mkn ubat..knor pun bersahut sahutan batuk dgn en somi..

    ReplyDelete
  3. tudiaaa..syoknya tengok banyak sangat kerepek2 kat kedai tuuu...
    rambang mata..

    MM get well soon ya...

    sedap ker keropok piring terbang tu MM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq.
      Keropok piring hitam tu rasa dia ranggup + manis.

      Delete
  4. dah sihat ke belum tu Sam?

    kirimkan kerepek ke sini sikit, nak jugak

    ReplyDelete
  5. Dualu, Pergi air hitam beeli pasu dan alatan nak kahwin..lama dah tu hehhe

    ReplyDelete
  6. Pun batuk tak hilang hilang juga ni...asal dekat nak beranak je...batuk batuk...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...