Sunday, July 5, 2015

Membeli Baju Raya Di Perth ~ entry permintaan (15 gambar)

Assalamualaikum w.b.t..


Entry ni sebenarnya entry permintaan.   Itu ari beberapa orang " peminat"   ai    complaint penulisan ai sebelum ni tak detail, ciput.     Baca senafas alih2 siap, tak cerita pasal kisah "Menyambut Ramadhan Di Perth".  Tak terubat rindu sbb entry tak detail.    Lorrrrr.    Memang sengaja diciput2kan pun  Dik Non because  I reckon, most of my follower adalah wanita2 kerjaya yang kesuntukan masa untuk membaca entry pepanjang.  






Lagipun ku bukan diva mahupun Kate Middleton.   Hehe...





Tapi, tak mengapa....    permintaan dipertimbangkan dgn mengambil kira jasa2 mereka yg telah memfollow belog ini sekian abad.  Tanpa mereka, siapalah belog ini.   Ahaks!.  Syahdu la pulak. Semalam, kerahan tenaga telah dibuat ke atas camera2 girl/boy dengan memaksa mereka mengekori ke mana saja "DIVA" ini pegi.  Motif utama ke bandar sebenarnya nak cari baju raya untuk mereka.


Adalah satu kemustahilan untuk kita dapatkan baju kurung atau seumpamanya di kota Omputeh ini, melainkan kita ingin berabaya atau berjubah (yg ni Makcik2 Indonesia ada menjualnya di mesjid2).    Tapi keajaiban  Allah tetap ada, sebab outlet2 dorang masih juga menyajikan baju2 ala kurung moden contohnya di DOTTI, Murray Street tapi.............tak berkain ler.  Sobsss...  Maksudnya pepandai la ko beli skirt yang bersesuaian untuk dipadankan dgn busana tersebut bagi menampakkan kesan2 real seolah2 kau berbaju kurung ala Malaysia.. padahal made in Aussie.   Worth it jugak sebab jahitan lebih kemas, berpadanan harga cuma ralat tu tetap ada sebab dgn harga sebegitu kita bleh dapat yang lebih "blink2"  kat butik2 UDA, Jb nun di benua sana.




















Semalam kat Bandar ada snow slide ni...    nak masuk kena bayar.



Tak koser la nak masuk,  sebab niat ke sini nak cari baju raya untuk "budak2 cerewet" itu kan?




Seniman2 jalanan ada di mana2.... bleh tahan jugak sedapnya suara dorang ni.




Hujan renyai2 sering membasahi  bumi Perth mutakhir ini...    Tapi ai ni jenis malas nak bawak payung skrg ni.  Main redah je kengkadang.  Sib baik tak basah lokos.  Kalau summer rajin ler sbb takut tersun burn... kekeke.





Paling tak suka bila  tgh berselfie tetiba ada orang lalu, maka ini la hasilnya...  mula ketat.








Bukan senang sebenarnya bekerjasama dgn camera2man cilik ni.     Dorang main snap je tanpa hint..
maka inilah hasilnya  -  muka ala2 terkejut  (pix  bawah).   -->   terkejut tengok rega2 kat David Jones tu kot............. hahahaha.


Jom shopping cincin juta2 kat sini!!..   Ekekeke....
takde nyer Nak... jgn nak jelez2.    Makcik shopping cincin kat pasar karat je.





Hay Street yang menyimpan pelbagai kenangan dengan arwah Pak Mentua...   asal lalu kat sini je teringat Pak Mentua, asal teringat Pak Mentua je lalu kat sini..   Alfatihah untuk beliau.



Bagaimana kisah ramadhanku di sini?.   Berbuka semalam........... ini je la yg ada sbb nak pegi satu restoran Melayu tu, tutup pulak rupa2nya.  Kesian anak2 ai....... 


OK la........... itu je yg mampu diceritakan buat setakat ni, hingga berjumpa lagi.   Ai tau, ia blom memenuhi standard yang diimpikan oleh "silent2 reader" tersebut...  tapi nanti2 la ye.. ai busy ni.   Inshaallah lain kali ai buat entry ala2 wikipedia plak... kekeke again.








7 comments:

  1. asalamualaikum sam...lagi tadi dok cari kat gambar2 tu..mana beg shoppingnya....huhu..

    ReplyDelete
  2. MM>.nanti bubuh gambor MM banyak2 lagi...
    makin berseri seri MM...hihihi..
    selamat hari raya MM, linda tak dapat lagi baju raya ni ..huwaaa...

    ReplyDelete
  3. Saya teruja dgn entri terbaru Puan...
    Teruskan

    ReplyDelete
  4. hamboiiii jauhnya poser...sejak bila 'menetap' di Perth ni cik oiiiii

    ReplyDelete
  5. Pengalaman untuk anak2 berpuasa di luar negara.. ;)

    ReplyDelete
  6. Pasni n3 shopping mesti panjang b'jela2 kn.... Xsabar la nk tgk hasil tuaian.....;-)

    ReplyDelete
  7. nostalgia je puasa kat perth kann., ;p

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...