Wednesday, May 12, 2010

KEABADIAN CINTA

Haiii... salam semua.. Lapang sikit fikiran bila si Shashal dah tido...(setelah penat menyusun kereta-kereta kesayangannya ni...). Upload untuk kenangan......(mintak2 blog I ni tak ghaib la sampai Shashal besar nanti).... dah lama tak cuci gambar yg disnap kt handphone.. main snap je.. bukan cuci jadi KERTAS pun... kecuali gmbr2 percutian, itu pun ikut mood la...kalau rajin hantar la jugak ke kedai........ blog ni je la harapan terakhir untuk sebuah pengabadian.....KEABADIAN CINTA ~ mana ada yg kekal kt dunia ni kan kecuali Allah S.W.T ....

You all mcm mana? Save kat flikers ya? Ya.... I ada ternampak... Ke ada blog rahsia khas untuk anak-anak.......



tadi I keluar cuma minum ABC ni je..... actually
sebelum keluar tu dh sarapan kt rumah...
cuma menemankan Shashal menghabiskan
sepinggan speghetti yg dia mengidam sgt tu..



Kak Asma punya pasal la I beli ulam daum selom ni... nampak
mcm menggiurkan plak la ulam bercampur cili padi........

Tadi masa jalan2 terjumpa pengukus sebesar kuali (eh kuali rumah I besar gedabak utk 5 org makan) ingat nak beli, sebab yg sedia ada ni cenonet sgt... tapi harga dia RM150.00 ....... ya ke itu standard harga dia??? 3 tingkat... bukan jenis besi tahan karat pun dah mahal mcm tu... (ke I yg tak mengikuti perkembangan semasa??? |o| ~ ni tanda org terkejut beruk ya?? hehe.. dulu mula2 I ingat LOL (nampak mcm Lol...tolol).... I ckp la dlm hati.... ish teruknya minah ni... muka je cantik.. sebut benda2 mcm tu... apa tulis TOLOL2 plak ni?? Hahaha...

Ok puan2......Kalau pengukus pun dah sama mahal dgn oven... uoll buat je la KEK MARBLE cara oven plak..... resepi yang ni pulak... resepi kek marble cara malas ~ pun memudahkan puan2... walaupun resepinya tersgt malas tapi still sedap....

9 comments:

  1. sedap pulak tgk ulam tu...
    hehhehee..nk kena g beli gak la ujung minggu ni..

    ReplyDelete
  2. jommmm Lindaa.... kerja yg memudahkan kan.. basuh2... then hiriskan bwng, cili padi, perah limau nipis, tuang kicap...

    Kalau just nk cicah budu pun sedap...

    ReplyDelete
  3. bab kereta mainan tu papanya dengan anaknya berkongsi minat, kadang2 2 beranak tu rebut mainan, tak cukup pulak si adik(amoi) nampak dari jauh terus merangkak rebut jugak... (geeng kepala).. haai.. :)

    ReplyDelete
  4. hehehe..sam, lol tu bagi i mean Laughing Out Loud dear..i hope pun sama gak yg blog i akan kekal lama tak kena hackers ke apa ke..etc so anak2 boleh baca

    ReplyDelete
  5. ooo ya ke lip? sebab dlm |o| ada 'O' kt tgh2 tu I ingat mulut terlopong, terlopong sbb TERKEJUT...

    Kak Maria ~ dpt dibayang kemesraan K.Maria sekeluarga... si Shashal ni mmg hobi dia dr kecik mengumpul kereta mainan, menghafal semua logo2 keta, majalah keta semua dia beli padahal belum pandai baca pun. hehe..

    ReplyDelete
  6. MM, budak kecik ni ada minat dan kecenderungan kepada sesuatu benda, kadang lebih dari 1. Jadi kalau dah tahu minat anak bolehlah digilap dari kecil agar minat tersebut akan mengikutinya sehingga besar, ctnnya jadi pemandu F1 ke, jurutera kereta ke,pendek kata yang mendatangkan hasil dan kebaikan..

    ReplyDelete
  7. betul tu K.Maria...mmg lazimnya mcm tu.. amatlah rugi kalau kita abaikan apa yg mereka minat, mari kita buat sesuatu utk mengembangbiakkan lg apa yg diorg minat tu....cthnya mendedahkan web2 yg mungkin ada menyajikan semua bentuk keilmuan ttg perkara tersebut, tak kira la sama ada minat kereta ke, memasak ke...biar diorg baca/kalau belum kenal huruf pun at least tengok.. utk menambah lg ilmu ~ itu sajalah langkah utk permulaan ni sebelum mereka terus meningkat remaja dan mengenal dunia sebenar.

    ReplyDelete
  8. salam..
    suri pula minta sukam manik,,reben..
    ada minat dah sudah bagus..mmg wajar du asah sejak kecil..

    mana tahu ia blh di bawa maju kehadapan bila anak sudah dewasa kelak. :)

    ReplyDelete
  9. oh suri pandai sulam reben..jelousnyaa...elok diteruskan.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...