Saturday, January 29, 2011

Petang Selepas Hujan Lebat....

Ring ring..... Ello wanita-wanita canggih semua, I'm sorry la wahai cik adik/pakcik/makcik/dato'/datin yg bertanya : "Eh mana ko terbaca isu surirumah PEMALAS tu? (gara-gara entry I yg sebelum ini). Kat forum mana ya?". I bukan tak nak cakap you.... tetapi mengenangkan duit I pun tak cukup 6 juta, I belum ready lagi untuk disaman. Hee seram! Baik I simpan duit tu buat pegi haji.

JEMPUT MAKAN PETANG!!


menu untuk kanak-kanak di rumah ini...
semuanya pucat-pucat je... takut terpedas.
Sebaiknya kalau tak mo pucat mee hoon ni
selalu diorg bubuh kicap, kunyit ke atau
tomato puree...




ayam masak halia - oleh kerana resepi ini
resepi curi (ngendap2 FB org pastu curi.... hehehe),
maka tidak dpt membuat perkongsian resepi
di sini... sila la google sendiri untuk
mendapatkan resepi atau boleh juga
mendapatkannya di blog ini dlm entry yg lepas2 klu tak silap
(tapi caranya lain sikit).
Resepi yg tu lebih sedap sikit I rasa...
baik cuba yg tu je... :D

6 comments:

  1. suke jalan blog ni sbb banyak makanan. huhuhu

    ReplyDelete
  2. aaaaarrrrrrrr! akak, ayam masak halia tu feveret, haiz~~~ terliur ptg2 nih, apa cer...tgk gmbr je :(

    ReplyDelete
  3. MM, time hujan kan mkn ubi kayu dgn kopi o panas....syokkknyer ;)

    ReplyDelete
  4. Naddy - meh mkn ;)

    Hany - sedapnya ubi kayuuu...cicah sambal ikan bilis... nak sikit.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...