Saturday, April 30, 2011

Baju Raya 2011 - pilihan survey

Puasa pun belum lagi, asyik sibuk dengan baju raya Miss Mirror ni.... Ni semua gara-gara dah terbeli 4 meter kain ela minggu lepas.

Jika last year, jubah kaftan menjadi pilihan para penggemar fesyen, untuk tahun ni bagaimana pula agaknya?. Mari kita dengar apa kata survey..

Rata-rata ibu-ibu anggun dan awek2 jelita itu masih setia dengan baju kurung.. ada beberapa jenis baju kurung yang mereka cadangkan iaitu di antaranya :


Baju Kurung Riau...
(terima kasih kepada yang mencadangkan ini)

So, di sini I lukiskan... cantik tak?


beza antara baju riau dan baju kurung Pahang
hanyalah pada pesak.. sila lihat perbezaannya..

gambar atas
baju kurung Pahang

baju cekak musang - ni fesyen baju raya I pada tahun
1998....kain kekotak
ala pelikat Bang Nuar Zain.



I rasa, kelainan berfesyen pada tahun ini lebih ditumpukan pada tudung....banyak tudung2 menarik di pasaran sekarang yang dapat merubah penampilan. Baju tak cantik pun penampilan masih terserlah jika tudung yang dipakai "kena" pada wajah.

Anda mungkin juga meminati :  FESYEN RAYA 2012 


6 comments:

  1. kalau akak suka baju kurung aje.tapi yang terbaru akak ada buatkan pelanggan akak buat kurung pahang stail gambar ketiga.cantik kata dia..hehehehe akak men tibai potong dan jahit.body customer tu cute aje so santik ler kalau body ada lebey sket kena kuruskan dulu baru ngam dipakai....
    Hehehe pasal buat novel tu,agak agak MM akak boleh ker..dengan bahasa caca marba nie hancuss..kawan akak mmg galakkan akak mencuba..tapi tu arrr takut tak laku nanti...kwang kwang kwang....

    ReplyDelete
  2. K.Asma - Tak sangka, akak tailor ya? Kalau la dekat dgn rumah Akak, MM antar je baju tu pd akak.

    Tentang bidang penulisan tu, klu dah kwn Akak pun galakkan.. so, apa lagi? Belum cuba belum tau kan? MM sentiasa doakan akak. Cuba tau! ;D

    ReplyDelete
  3. wah!macam cantik je.bergaya sakan la miss mirror raya ni.

    ReplyDelete
  4. Sorry to said Miss Mirror. Baju kurung pahang bukan macam tu. Cuba buat kajian betul-betul.

    ReplyDelete
  5. Entah la.. saya pun hanya dpt info dari Pakcik Google dan melakarkannya.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...