Sunday, July 1, 2012

Restoran Makanan Laut REMAJA... .. Jay Bee

Di tengahari yg cerah kami me'remaja'kan diri di sini... terasa begitu remaja perasaan ini.. :P (remaja purba).



Restoran Makanan Laut REMAJA.      Dulu waktu kecil2nya Ain... sanggup mengusung bakul baby dan bergilir makan dengan en suami untuk menikmati menu2nya yg lazat.  Tapi sejak berpindah kediaman jauh dari lokasi ini.. shark fin supnya yg sangat sedap itu hanya tinggal menjadi memory.





Puan Mirror dan "laici kang sejuk" tidak dapat dipisahkan.. apatah lagi bila ianya penuh dengan kacang goreng yg ranggup.







                  Mee Tiew Chew..... sedap tau!

1,2,3 zoom!!

Jemput!
Disnapkan untuk anda senarai harga untuk rujukan dan budget... :D. Boleh nampak tak?.  Kalau tak nampak sila guna kanta pembesar.


Bagi anda yang kurang familiar dgn tempat2 kat JB ni, lokasi restoran ini berhadapan dengan Mesjid UDA... (kat area2 ni la Bazaar Ramadhan selalu diadakan bila time bulan puasa). 






Melompat sikit dari longkang... terjumpa plak Kedai Pak Sheikh dari Palestine ni..... Ana pun sangat suka hatilah.... kat sini ada jual air zam-zam (kan itu ari kawan I tanya mana nak cari air zam2, right?).

(Sapa2 nak deco rumah ala arabic style bleh cuba langsir mcm ni...:D).


Kurma dan Buah Tin..







Bakal menjadi hidangan ketika menonton Euro malam ni... "Selamat Hari Raya semua!!".  Eid Mubarak! :D. ** terus rasa mcm raya pulak bila tupperware kita ada isi..
 
*sekali sekala lari konsep apa salahnya kan... asyik2 bila menonton tv je mesti makan jajan crunchy2, sekali sekala makan la plak buah tin... sedap tau!
 
Abaya tengah ada diskaun sekarang ni.. 50%... 

 

*kalau nak makan bubur, roti nan tandoori.. pun ada, tak jauh pun dari lokasi ni.. jalan menapak sikit, akan jumpa la nt. 

older post :  Sentuhan kasih sayang Allah terhadap Irma Hasmie

6 comments:

  1. Alahai...rindu kat jb lak. Dulu pernah beberapa kali makan kat kedai remaja ni. Menu yg wajib amik ialah air mango...sedap n fresh sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AISY - Oh rasa fresh ea? Next time I nak cuba plak la air mango.. ;).

      Delete
  2. pernah la makan dgn family kat sini...masa famili dr kampung dtg ramai2 utk konvokesyen sy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan kat sini reramai mmg best.. especially waktu malam.

      Delete
  3. Mak aii..
    sedapnya nengok mee tu..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...