Tuesday, August 14, 2012

Cerita pasal baju raya....

Malas plak la nak snap gambo baju raya aku.. sebab aku dah siap packing dah... jadi maaflah kalau entry ni tak bergambar... lagipun tadi dah post 15 pix makan2 kan..

Aku crita ngan adik aku aritu yg baju raya aku tahun ni cuma DUA HELAI je tapi tergamak dia tak percaya.  :(...... Ya la..... aku tahun ni mana dapat bonus macam korang kan... :(....  korang yg dapat bonus sampai 6 bln gaji tu pass2 la sikit kat aku ni kan..  Bleh la aku beli baju 30 pasang.


Oh ya... sebelum tu aku nak ucapkan terima kasih pada my beloved senior yg merekomenkan aku ngan sorang tailor ni...  memang kemas jahitannya.   Tapi kan.... sebab itu ari masa ambik baju tu kitorang rushing punya pasal sampai aku tak sempat try test baju tu depan tailor.   Sampai rumah...  bila aku mencuba dgn exited dan rakusnya..... rupa2nya tak muat plak baju tu.... alamak!  dah gemuk la aku!.  Ada satu part yg buat baju tu tak muat  (saja aku tulis entry ni dgn motif kawan aku Datin **** jgn la sesenang nak tuduh aku kurus cekeding lagi!.    Hermmmmmm...... tak tengok2 pix terbaru... alih2 cakap aku kuruih macam.......***** *****.   Amboiii).

Ni pun IRP dah cakap2.... dan  sejak malam tadi aku dah mula menyelongkar balik korset jenama fofular tu (yg pastinya membuat aku sgt  terseksa memakainya.... sesak nafas pun ada.... takpe, akan kugagahi jua) dgn harapan... part2 yg IRP cakap2kan tu... akan segera sirna sebelum syawal menjelang.

Ya la.... selera org kan berbeza2...ada yg suka bini cenggitu, ada yg suka bininya ceggini, IRP suka bininya keding... terpaksa la aku jadi keding..


p/s :     SEHARIAN CARI SAMPING BUDAK TAK JUMPA2.... TOLONG BAGITAU AKU KAT MANA ADA JUAL?  PLEASEEE.... urgent!

15 comments:

  1. nak cuba teka: part pewot ker?..hehehe jgn mare..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... oh tidak!. Kurang tepat ye Pn Ena.. bleh mencuba lg. :D

      Delete
  2. Salam kenal miss mirror. wah skrg mood mengetest baju raya pulak ek... salam syawal dari perantau Chiba ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal & salam lebaran FNF.. thanks memfollow blog kita.

      Delete
  3. SELAMAT HARI RAYA dear =) tq for following me

    ReplyDelete
  4. kat jakel banyak jugak samping, dari yang termurah sampai mahai..kekeke.. MM, selamat hari raya...maaf zahir batin, dan hati2 di jalanraya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf zahir batin Linda.. thanks.
      Oh Jakel.... ya tak ya, tak terpikir plak MM...thanks again Linda.

      Delete
  5. kat habis jewel ngan tomei ada jual samping

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringin gak nak beli "samping" kat habib jewel Mummy, tapi tunggu2 bonus tak dpt2 plak.

      Delete
  6. baju raya Mummy tahun ni memang terover2....hihih...16 pasang you, ntah nak gi beraya ke mana la agaknya... 5 helai kain Mummy beli + 2 helai kain daddy belikan dah siap dijahit oleh personal tailor ku Datin S, 3 helai baju beli ngan anak saudara Mummy yang dah jadi tokey baju, dan 6 helai beli kat Butik bawah opis Mummy (hari2 lalu kedai tu iman Mummy yang setebal kulit bawang ni mudah betul tergoda....huhuhu. Bila daddy dah jeling2 manja bila nampak baju2 baru bergantungan tu Mummy cakap la tu baju raya merangkap baju kerja... untung beli sekarang ni sebab murah dan ada offer....heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. 16 pasang?. Memang bleh masuk guiness book of record la Mummy ni... tak pun pe kata Mummy calonkan diri dlm "blogger book of record"?... nt saya pulak calonkan diri utk blogger paling sikit baju raya.. hehehe.

      *ada nampak selai baju raya Mummy kat blog Mama Miraki itu ari.. cantik sulamana dia tu ye.

      Delete
    2. aha... tu salah satu la...heheh

      Delete
    3. kelazz... moga tambah ceria di pagi raya dgn baju yg mengerlip itu.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...