Thursday, October 4, 2012

LUPA ANAK BINI KAT RUMAH... RUPA-RUPANYA KAT LUAR KENA TIPU.. (Awas! Ini entry hasutan)

Entry semalam tu niat sebenarnya nak jwb persoalan kawan I yg membuta tuli... "Eh kau pregnant ke?", dia tanya... pastu tetiba lupa pulak nak selitkan jawapan itu dlm entry semalam, gara2 banyak sgt mengupload gambar.   Maka, terpaksa la buat entry sekali lagi bagi menjawab soalan cepumas itu.



                        

"Atas alasan apa kau kata aku pregnant?".  Kataku.... (sebenarnya I masa tu tgh makan nasi berlaukkan sambal tumis cili padi yg sungguh lazat kau tau!. aduh! memang sedap, 3 pinggan I menambah tau! bukan selalu I dapat makan mcm ni, tunggu IRP outstation je baru boleh buat sambal cili padi sbb dia tak suka).

sorry atas segala kecomotan - sekadar utk menunjukkan betapa licinnya I makan..


"Kau tulis itu ari yg kau tak sabar nak makan aiskrim tu?.  Aku sangka kau pregnant ".   Jelasnya lagi..

"Ah kau ni, ngarut je. Itu  aku sekadar nak bagitau yg aku teringin nak makan benda2 tu..."

Bukan je aiskrim, kadang tekak aku ni tetiba  di malam nan  buta  terbayangkan  tom yam, terngiang2kan kerang rebus cicah sambal kacang Teluk Cempedak ....  sudahnya menguburkan semua keinginan tu dalam mimpi sebab tak terjangkau oleh akal, ada ke logik  mengangankan benda2 yg dah 10 tahun berlalu masuk perut kita..  Mujur je tak teringat apa yg emak kita makan masa kita dlm perut.. :D 


Teluk Cempedak - pix credit to Wikipedia..

LUPA ANAK BINI KAT RUMAH... RUPA-RUPANYA KAT LUAR KENA TIPU..

Ha... bila sebut pasal keinginan makan ni, I nak cerita satu kisah benar untuk renungan lelaki2 di luar sana... dgn harapan agar Uolls  ambil la ikhtibar dik non... supaya jgn la stupid sgt utk  menilai kaca dan permata..

GADIS A   :   "Sedapnya kalau malam ni  dapat makan Mee Hailam kat Jeng Kuan... tapi tgh pokai la pulak... Bila la nak gaji ni....???  ".  

GADIS B   :    " Aku pun.... teringin la nak makan nasi tomato kat simpang rantai tu.   Ha pekata kita cari sponsor??"


GADIS A   :    "Good idea... jom jom jom......sapa kita nak jadikan mangsa kali ni?."   Katanya melirik manja pada sahabatnya yg sedang asyik menyusun stok ke dalam rak... ( I tak termasuk ini filem ye... sebab masa tu kan I  dah ada buaya fren yg kacak gitu.. wah!.  Membela diri nampak :P).

Gadis B   menyebut beberapa nama... I mencuri2 dengar (apa taknya, dah seopis,  mestilah mau tak mau pun kita terdengar perbualan mereka kan)...  Semua senarai yg disebut itu adalah ORANG2 TUA yg menurut perkiraan I  tak de pun dlm list utk  dijadikan calon suami mereka punnnn, selalu kena kutuk lagi ada, "kerepot la, rambut dah beruban la, tak sedar diri dah tua tapi nak ngorat awek cun yg ramai peminat mcm dia, miang.. bla bla bla"... tapi yg peliknya tetap gak nak keluar dgn si tua itu pehal???? kannnn?.  Cuba pikir logiknya Dik.....  Tak ke itu bermakna mereka  sekadar ingin memanfaatkan dirimu sahaja...   Alahai, sian..  tu la, lupa anak bini kat rumah... rupa2nya kat luar.. sesenang je kena tipu... wakakaka... Jom kengkawan kita gelakkan... LOL..


14 comments:

  1. haha... =D
    senyum saya di pagi hari.. =)

    ReplyDelete
  2. ehehehe....ingatkan apa tadi..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kerana sudi memeriahkan sessi meng"gelak"kan golongan2 yg tertipu itu... :D

      Delete
  3. kikiki, ingat memuda dulu noti malu pulak bila dah x berapa muda ni, perkara diatas adalah biasa bg pemudi yang banyak kembang x sedo diri nak menyeri, my fren dulu bawak rombongan cik kiah sbb teringin mkn es krem swensen kt federal hotel, we all ode mcm tok kita punya kedai eskrem,mamat tu buntang bijik mata bill dekat 200 makan eskrem, balik dengar langgar umah dia sbb tensi kot, lps tu tobat x nak kacau my fren lagi..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.... adehh!!. Kesiannya... tu la kan, "pemuda2 teraniaya" ni semua mmg nak kena sedarkan selalu. Korek2 la rahsia ngan kita2 yg dh byk mkn garam ni kan...

      Delete
  4. Kau tipu aku..aku tipu ko, tipu kanan..tipu kiri, sudahnya dua2 kena tipu hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.... tepat sekali!. Bayar cash terus kat dunia ye.

      Delete
  5. Terbaca entry ni dua kali, sebab 1st time mcm tak faham...

    Nway, nasib korang lah LELAKI TUA... ai muda lagi...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah kawin tu kira warga TUA gak la tuu!! hahaha...

      Baca sampai 2 kali? Teruk kot I punya tatabahasa, takpe akan diimprove lepas ni.

      Delete
  6. heheh..macam2 hal..;p

    eerr..ai terigin nak makan bende2 manis...teringat mase pegnan ritu..macam tu ar..tetibe tekak jadi pelik..tapi tak de pon...takut jer lebih [sebab serik tak hilang lagi] ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aty - org kata...nak tambah ahli keluarga time skrg pun ok jugak, sekali harung besarkan anak, si adik bleh kongsi pampers ngan si abang, baju, susu semua bleh kongsi... nt umur 35 ke atas mamanya dah tinggal relax. Good idea kan..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...