Friday, October 14, 2011

Cara untuk mengesan isteri curang? Doa mendamaikan isteri-isteri?

Assalamualaikum....Ello haii.... pagi U olls... . Lama I tak membantu silent reader silent reader yang bersusah payah cuba untuk menggali info kat blog I ni.. apa antaranya ni, mari kita tengok..




Keyword pertama : Ok....Click to enlarge ya.... I rasa pembaca ni ada lebih dari sorang isteri dan isteri-isterinya tengah bercakaran kot.  Doa? Buat masa ni I belum ada lagi doa tu la bang... eh abang pulak, ha pakcik.  Tapi pagi tadi, I ada berbual dengan sorang kawan ni... suami dia baru dapat satu doa untuk melembutkan hati isteri dari sorang kawannya yg baru je kawin dua. Tapi tak terfikir pulak untuk I bertanya doa apa yg dimaksudkan... tapi rasa2nya kalau I dah dapat pun, I tak nak la tulis kat sini... (nanti IRP   terbaca, kang wat menaya I je  pulak......pastu alih2 je pepagi bangun tido tetiba ibu jari I biru je ada kesan dakwat  ... ngeee... T ___ T tak mo lah....;P ). 



Tapi suami2 yg rasa nak pasang dua, memang seeloknya amalkan la membaca doa2 tertentu, (jangan baca mentera udah la ye... syirik bang.... dosa besar). Doa memang penting. Janganlah you ibarat orang mengoperate perut tanpa berbius. Kesakitannya pasti terasa. Punah jiwa mereka (isteri2 yg kau madu tu lah).  Kalau hati mereka dah lembut, tentu semuanya jadi mudah. Macam kisah kawan2 kita yg dua orang ni (klik le perkataan bertulisan biru itu ye)...





Yg ni apa pulak ni? Ilmu pengasih mengetahui kecurangan isteri? Ishh macam-macam je la kau ni Joe. Nak tau mereka curang, takyah guna ilmu pengasih. Pendek kata, you jangan la selalu tinggal2kan dia bersendirian.. kalau outstation pun, tiap 1/2 jam sekali  call... (ceh... cakap memang la senang, dibuatnya mesyuarat sampai non stop 24 jam). 


Hargai dia selalu, cakap kena sopan santun, tarikh2 penting dalam hidup mcm birthday, anniversary jgn buat2 lupa, solat berjemaah itu penting. I rasa itu la tip2 supaya pasangan anda tak curang. Nak suruh kau jadi romantik macam hero hindustan, mesti tak terbuat kan.. padahal itulah yg wanita2 semua impikan.


Pendek kata, kalau kau tak nak dia curang, kau jgn la curang.  Sebab2 isteri curang sila klik here.
Rahsia kebahagiaan rumahtangga - "coklat suami isteri" yg lazat bagaikan Feraro Rocher - klik banner untuk membuat belian



Sah I punya jawapan ni lari tajuk.. nak jawab pasal cara mengesan kecurangan tadi.. tapi tak tergamak pulak nak tulis sebab dibimbangi ibarat membuat tuduhan pelesu pulak sebab teringat tentang ini........

Sesungguhnya menuduh wanita suci
melakukan ZINA adalah berdosa besar
!!!!!



Emmm..... takyah serabut2kan otak, cuba gunakan kebijaksanaan anda mendalami ilmu makrifat dgn menghayati kata2 ini :-


"Jika WANITA tidak lagi MENANGIS untuk anda, KEMUNGKINAN telah ada seseorang yg lain yang telah berjaya membuat dia TERSENYUM......  kwang... kwang kwang....  AWAS ye!"




p/s:   Buat je la solat hajat........................ ataupun.. ada satu lagi cara mudah utk mengesan kecurangan ni... jeng jeng jeng........apa kata you bawak je dia ke mana saja pun you pegi even ke bilik air sekalipun, lakukanlah selama sebulan 30 hari berturut2......Selamat mencuba.... :P



5 comments:

  1. selamat pagi kak MM ku sayang.
    wah..
    ramai yang cari jalan penyelesaian untuk rumahtangga sendiri,
    seeloknya itulah yang terbaik..
    dari bercerai berai kan..

    ReplyDelete
  2. Pagi Ayu.. ya begitulah nampaknya.. elok la diselamatkan demi anak2 (agaknya la.. kalau mereka ada anak).

    ReplyDelete
  3. doa untuk hilangkan cemburu dan syak wasagke suami tau tak..?? ai tak larat nak melayan dah... sedangkan tak de ape2 pon sebenarnyer...huhu

    ReplyDelete
  4. ATY - doa tu takde Yang.. tp kalau nak tip boleh, caranya tiap kali keluar rumah.. lumurkan muka dgn lumpur.. gerenti dia x cemburu2 lg.. hahaha.

    ReplyDelete
  5. Selain tips2 di atas beserya solat dan doa..solat hajat ada cara lain spt doa2 khusus aut al quran yg boleh lembutkn hat isteri yg nyata ada lelaki lain selain dr jln terakhir..penceraian utk selamatkn ank2 yg msh kecil? Ustaz dah ramai jumpa namun msh tetap sama.so jika ada yg perlu dikongsikan mohon share.tq

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...