Saturday, July 21, 2012

15 gambar Bazar Ramadhan Tapak Pesta BP (first day puasa)

Bagi penduduk BP, Bazaar Ramadhan Tapak Pesta ini bukan la asing bagi mereka, selain satu lagi bazar yg tidak kurang popularnya ialah   di depan fountain. (yg tu akan kami terjah di lain kali).

After singgah sebentar di The Store Batu Pahat (yg agak meriah dgn pelbagai kerenah manusia memilih barangan spt baju dan beg tangan di bawah bangunannya) dlm lebih kurang pukul 4 kami sampai di bazaar Tapak Pesta  ini tapi nampaknya kemeriahannya agak kureng sikit la jika dibandingkan dgn tahun2 sebelumnya pada first day puasa begini.   Ni semua sbb korang malas nak balik kampung la kot..  Hey please jom kita meriahkan tanah tumpah kelahiran  kita ini sambil2 membantu orang2 ni berniaga kononnya... ecewah!  (Tp jgn sampai membazir di bulan mulia ini ye... amalan syaiton semua itu).


Oleh kerana I pun agak kureng la rajinnya untuk mengarang ayat, maka silalah layan je gambar2 ini sebagai mengubati kerinduan anda pada kampung halaman tercinta.   Layanzzzz!!!!  Zasstt!!



menu2 pantai timur juga ada terjual spt sata, nasi kerabu dll.
puding2
apam dot again..
nasi bariyani
penjual nasi bariyani itu..
nasi ayam kot..
ketupat
ruang niaga yg agak berubah sikit (lebih luas utk kawasan pejalan kaki)  berbeza dari tahun seblumnya..
pecel..
kerabu2 dan serunding
ada budak pompuan ni interframe sbb pix2 ini juga utk kerja2 persekolahannya.. (two in one : blog + keja sekolah anak)
ayam percik 


latest post : Kisah Suami Baran Bila Berpuasa

5 comments:

  1. waa..cantiknye gambar. kak mirror snap pakai kamera apa ni.? akak snap2 gambar...IRP tak bising2 ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafisa - Alhamdulillah IRP faham career Kak Mirror sbg "wartawan bebas". Hahahaha...

      Cantik eh gambor?. Thanks. Nikon cap unta la you.

      Delete
  2. tak singgah kat tapak pesta, pegi dekat tepi jalan je area pasar sabtu tu. tu pun beli kuih rm5 je. heheheh.
    tapi susunan baru ni nampak tak sesak sangat berbanding dulu tu ye. tak suka tempat sesak, rasa macam nak pitam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a.... susunan baru ni lebih luas. Kalau bersesak mcm last year.... mmg lemas, nak membeli pun tak selesa.

      Tapi this year tak byk juadah favourite I pun.. rojak petis tak de.. :(

      Delete
  3. Huwaa...(sambil cik yong hentak2 kaki)

    Bestnya Param!!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...