Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadhan Buat Semua, Maaf Zahir Dan Batin

Salam ramadhan buat semua muslimin dan muslimat, maaf zahir dan batin.. Tu la I nak habaq kat kawan I yg sorang tu..... betapa bestnya la jadi blogger ni,  boleh mintak maaf sekaligus satu Malaysia.. malah satu donia!! (itu pun kalau blog kita ada yg baca.. heh heh heh..).

Jika pernah ada keterlanjuran bicara, terkasar bahasa, terngumpat (ngumpat you all tak de kot, tapi kalau TERngumpat artis rasa2nya ada... maaf ye retis2 semua :D, bukan salah I, salah kwn I tau (sapa yg nak kusalahkan ni?? jap jap tgh pikir)....Tu la...ada dia kata ******* tu suka pakai seksi, si ***** kebas laki orang, si **** dah tak cantik... ish ish ishhh... ) dan juga jika ada termakan, terminum, terkecewakan cinta..... opss.. tercakap pulak..... mohon la dimaafkan  dan dihalalkan la ya tuan2 dan puan2.  Izinkan Puan Mirror berada dalam keadaan kosong dari dosa2 kepada manusia..



 

Tak balik kampung ke you all?.  I oll dah sampai daerah ini..  Ya.. sudah pasti ramadhan pertama akan disambut bersama ayahanda dan bonda mertua sebagaimana lazimnya.

.
Adik2 semua.... sapa yg dok hostel tak dpt balik tu, korang buka puasa je la ngan "MILO Sterika" idea si polan ni.  Tp dlm pix ni bukan Milo, Kak Mirror tgh bereksperimen dgn horlick sbb Shashal dah lama tak beli Milo skrg ni sejak kecintaannya pada horlick menjadi2 plak (hebat penangan iklan si Liza Hanim ni)... hmmm tapi...tak jadik rupanya buat mendalah ni ngan horlicks!! Kena cari Milo gak...LOL...... 

(mcm tak de keja plak Kak Mirror ni kan?.  Biskut kemain byk IRP beli, oreo, chipsmore, kit kat.... milo sterika jugak yg nak dibuatnya jadi biskut- :D.... gara2 terbaca kat fb semalam... hahaha)

*bebaik kalau nak mensterika tu.. jgn lupa lapik ngan kain ya adik2... ok, itu je resepi utk org bujang pd kali ni.. itu pun resepi copy paste...:D 





Datingku yg terakhir sebelum ramadhan,  pasni tak bleh breakfast date ngan IRP lagi dah.. kecuali lepas raya.  ..... 

pix : kopi panas he oll pagi td, I oll tak minum pun sbb merajuk, bukan merajuk ngan IRP tp merajuk ngan tuan kedai, nak order nasi lemak, nasi lemak dah abis..:D, roti canai I tak mau sbb dah makan karipap kat rumah sampai muak dah.. (apa taknya makan sensorang, bebudak tu pepagi tak suka makan benda2 bergoreng).

Ok la, itu je nk crita.... semoga ramadhan kali ini memberi makna buat semua dan moga segala ibadah kita diterima oleh-Nya.

6 comments:

  1. Selamat berpuasa buat MM sekeluarga' salam kemaafan drp saya, dan famili.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 la kami pun... moga dihalalkan segala termakan terminum.

      Delete
  2. selamat berpuasa MM, linda juga minta maaf yer kalau ada salah silap terkasar bahasa...hehehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Linda... insyaallah Linda tiada salah apa pun dgn I..

      I pun mcm tu, mohon Linda maafkan jua andai ada keterlanjuran bicara.

      Delete
  3. selamat berpuasa kak mirror :) milo seterika tuh terigt zaman sekolah dulu hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Bazi.. ooo tau gak ye psl Milo sterika tu, Kak Mirror tak tau.. maklum la org lama.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...