Friday, July 6, 2012

Uncleseekers, Blogopolis, Donut kelapa..

Apa yg I nak update untuk anda hari ni?.
** Blogger, UNCLESEEKERS dah kena tangkap, reman 4 hari. Siapa plak wanita jelita yg tertangkap sekali tu?.  Admin blog dia ke?.  Takpe2.. karang aku tanya pakcik Google..


** 14hb blogopolis, Pakcik Nuff dah bagi diskaun tapi sorry la I tak dapat join la Pak Nuff... sebab 14hb tu ada majlis "pra raya"  kat kampung bonda tercinta.  Thanks.. lain kali buat lg ye.. (IRP Dear..  Hopefully next year u izinkan I pegi).


** Hari ni berbuka (ganti posa lagi da..) dgn lempeng + sambal ikan bilis je (tapi masak jugak ikan masak lemak cili api dan salad).. after maghrib plak buat donut frozen (dah terlebih makan lempeng terus takde mood nak makan donut, tu yg goreng bebanyak donut tu pastu frozenkan.. esok bleh wat breakfast).


** Malam ni otak I lapang sikit sbb esok bebudak takyah beriya gi sekolah (ada hari terbuka).

** I rindukan kawan2 lama I di FB.......  sobsss.... (ni sebab dengar lagu Warisan - Sudirman la ni).






You tau tak?. I bubuh kelapa dlm doh donat ni (bukan jadi inti tapi pada doh)... ngengada kan?.  Mananya tak jadi muak.. harap2 bila dah difrozenkan esok ni... hilanglah kemuakkannya..


Ok la... itu je nak update.

 Lain-lain resepi donut - donut yg ke 134
                                - donut yg ke 135 
                                -  donut buttermilk


16 comments:

  1. Donut tu nampak gebusnya... Kalau deep ngan cream cheese mesti sedap tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke?. Tak pernah cuba plak JS.. thanks for de idea.

      Delete
  2. sis, kalau ayu boh sikit majerin.. tapi semuanya sama dgn resepi ayu..

    frozen donut ayu pun banyak, nanti hantar kat sekolah umai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu dah bisnes donut plak ke?.
      Kalau bubuh majerin mmg lagi sedap..

      Delete
  3. sedapnya kalau makan donat panas tengah2 malam ni..kekekekeke..rajinnyer MM masak donat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila posa mmg semua benda rasa nk dimakan Linda.. tu yg merajinkan diri... kekeke...

      Delete
  4. Uncle ni berani orangnya
    Hantu pun dia tak takut
    Dia memang ada PRINSIP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah sesat dlm utan mcm kau kot?. Hehe..

      Delete
  5. bestnya donut. tapi semalam baru buat black forest cake tak habis lagi. uncle tu mmg sensasi eh, dh sama mcm blogger sorg yang asik buat kes polis je. ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Black forest cake!?. Waaaaa sedapnyaa... Ngences...

      Delete
  6. kelapa apa? kelapa kering ke kelapa basah?

    ReplyDelete
  7. donut oh donut...layan with hot milo,mmg sesuai sgt.
    lempeng pun win suka,
    uncleseekers kena tangkap?blurr..tak tau crta,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Win - Asal bukan kita yg kena tangkap udah ler kannn.... hehe.

      Delete
  8. Salam akak nak tanya klapa tu nak bubuh byk mane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm kita buat jemput2 kelapa dik... Kak Mirror pakai agak2 je... sorry takde sukatan. :D

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...