Saturday, July 7, 2012

"BER"TOMYAM DI BLACK CANYON, "BER"MACAROON DI DELIFRANCE DAN "BER"NASI LEMAK DI RUMAH

Di senja nan kala jengking,  tetiba anakandaku Qistina teringin nak makan Tom yam..  Entah apa la mimpinya.. Dpd Mamanya tak lapar terus rasa mcm kebulur sgt terkenangkan aroma tomyam yg masam2 pedas.. maka keputusan pun dibuat untuk makan saja di Black Canyon  (Tingkat 3, Aeon Tebrau City).

**rasa mcm dah selalu sgt I review tentang restoran Black Canyon ni kan... emm takpe,  sbb yg entry lama tu semua guna camera cap tikus, ni dah guna camera cap unta.. kena la buat review sekali  lagi kan..:D... 


HARI NI ANAK SAYA KUAT MAKAN!

In my personal opinion, Tom Yam Black Canyon ni antara tom yam tersedap selain Secret Recipe...kalau kat Aeon Tebrau City ni ler, kalau kat luar.. tentu la byk lagi tempat... dan yg paling sedap tentulah tomyam kat rumah bini IRP ni... (bercakap dgn nada yg serious). :P.







Niat cuma nak makan tomyam... IRP ni plak tetiba order macam-macam .. 



Chicken chesnut  antara menu yang wajib ada bila kami berkunjung ke sini..

Lepas maghrib.. sambung lagi jalan2 dan singgah Delifrance plak.... semua ni pun untuk memenuhi selera Qistina sekali lagi.   Tapi Mamanya pun tumpang sekali... makan plak cheese cake.. dan puding roti dia yg sgt sedap ni... 

..dan pastinya macaroon tu Qistina punya jugak... dan dia pesan awal2 kat Mama dia..
"Ma.. jgn Makan tau ni Qistina punya". :D... ya la.. ya la... Mama tak makan.. :(

Shashal plak order cheesecake oreo (dah upload pix tapi ilang.. computer I mmg ngengada).




Ini cheesecake mamanya..


Terserlah kan.. kesedapan Puding Roti dia ni?.  Memang sedap pun.. tapi ni IRP punya..




Sangkakan ianya berakhir di situ... tapi dia menyambung lagi kat Dunkin donut plak..






Maka....... nasi lemak yg I masak siang tadi memang tak laku la jawabnya.... :(


Penat tau Mama masak... tapi tak berapa laku..  Abah je yg sudi makan.  Terima kasih suamiku..




motif entry :  sapa kata aku khuguih sbb tak makan... aku makan ni tau!.  Hehe..

8 comments:

  1. Dlm semua makanan tu, Terliur kat nasi lemak jugak. PAgi2 ni perut lapaq....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dpt buat Nasi Lemak yg kukus lagi sedap kan Liza.. ;D

      Delete
  2. MM.. Nasi lemak kalu pagi memang terbaik, Tapi kalau dah petang ke malam macam tak larat plak nak makan nasi berlemak.
    Terbaik nasi tu simpan buat nasi goreng jer...

    ReplyDelete
  3. semua sedap sedap lah... bercakap pasai macaron tu i ada buat last week. 2 kali tau tapi dua dua tak jadi! sampai sekarang bebai (merajuk) tak mau baking dah hahaahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ENY - laaa.. kan you selalu terror.. dan buat apa je menjadik. Jgn merajuk.. nt bleh cuba lg. I pulak merajuk sbb buat snow cheese tak jadi kembang.

      Delete
  4. sedap2nya makanan yang tertera kat atas tu..kasi org lapar jer la miss mirror nie..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ololo.. siannyaa... meh la Kak Mirror belanja Adah.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...